Ervaring van een jonge vrouw

‘Recent heb ik het Talentenspel bij Godelieve gevolgd. Aanleiding voor mij was om erachter te komen wie ik ben, wat mijn missie op aarde is, maar ook vanuit mijn behoefte om mijzelf verder te ontwikkelen en te achterhalen wat mijn talenten zijn.
Het Talentenspel heeft gebracht wat ik ervan gehoopt had. Ik ben Godelieve dan ook zeer dankbaar dat zij deze ‘reis’ met mij heeft gemaakt. Godelieve, ik heb jouw begeleiding als warm en prettig ervaren. Dankjewel.’

Talentenspel

Als je zicht wil krijgen op wat jij te bieden hebt met al je talenten, dan kun je het talentenspel inzetten.

Het kan zijn dat je het gevoel hebt dat je op persoonlijk of professioneel gebied niet helemaal tot je recht komt. Wanneer je rondloopt met de vragen ‘wat wil ik eigenlijk met het leven en wat wil het leven van mij?’, dan is het spelen van het talentenspel een inspirerende manier om naar het antwoord te zoeken.

Het uitgangspunt van het spel is dat iedereen op een unieke manier kan bijdragen aan het optimaal functioneren van de wereld. En hoe? Door je met toewijding te verbinden met alles wat je te bieden hebben .

Hoe beter je luistert naar wat er diep van binnen van je gevraagd wordt en hoe meer verbinding je hebt met wat je aan talenten in huis hebt om dat vorm te geven, des te betekenisvoller het leven voor je zal zijn. En zo kun je ook bijdragen aan het welzijn van anderen en het grotere geheel.

Dit spel is ontwikkeld door Willem Glaudemans.

In zijn ‘Boek van de levensmissie – een weg van vervulling’ (Uitgever Ank Hermes) kun je meer vinden over de filosofie achter het spel.

Voor meer informatie www.talentenspel.nl

x

Hoe gaat het praktisch in zijn werk?

De keuze voor het talentenspel vraagt om toewijding.

Tijdens een traject van 4 – 6 sessies van elk 2/2,5 uur ga je onderzoeken welke talenten bij jou horen en hoe jij ze in kunt zetten ten behoeve van jouw missie in het leven. We ontmoeten elkaar om de 2 -3 weken.  Om er voor te zorgen dat het proces zich verdiept en dat je uiteindelijk een persoonlijk naslagwerk hebt, maak je na elke sessie een verslag.

Tijdens de eerste sessie formuleer je het thema of de vraag waar je het spel voor in wilt zetten. Daarna gaan we samen op zoek naar de talenten die bij jou horen.

Gedurende het vervolgtraject werk je onder mijn begeleiding met je eigen imaginatie. Hierbij neem je als koning of koningin plaats in jouw eigen koninkrijk. Je ontmoet jouw talenten en gaat er mee in gesprek. Hierdoor krijg je meer verbinding met hun functie en wat ze van jou nodig hebben. Soms komen er ook kwesties aan het licht die jou belemmeren om je talenten volledig te benutten. In dat geval gaan we dat samen onderzoeken.

Tijdens de laatste fase van het traject kom je tot inzicht welke plaats elk talent in je leven heeft. Ook de rol die ze kunnen spelen en welke talenten samenwerken laat zich zien. Bovendien komt de zoektocht naar het antwoord op de vraag naar wat jij met jouw leven te bieden hebt hier tot een climax.

Ervaring van een vrouw die haar werkveld wil wijzigen

‘Een tijdje geleden heb ik bij Godelieve in een aantal sessies het Talentenspel mogen ervaren. Ik noem het ervaren omdat het dat ook echt is. Een ervaring die mede door de inzet en integriteit van Godelieve een hele bijzondere ervaring is geworden, waar ik nog steeds iets aan heb en die doorwerkt in mijn leven. Door middel van kaarten, een intrigerend ‘speelbord’, doortastende vragen, visualisaties, ruimte en veiligheid kwam ik uiteindelijk bij mijn levensmissie.
Onderweg heb ik mijn talenten ontmoet en ben ik me bewust(er) geworden van bepaalde kwaliteiten en of ik deze al dan niet inzet. Ik ben er een krachtiger mens door geworden en heb geleerd dat ik de ‘koningin ben in mijn koninkrijk’. Dat is iets wat mij echt geholpen heeft om meer te gaan staan voor mijn eigen behoeftes en verlangens (zonder egoïstisch te zijn …).
Het Talentenspel … het woord dekt niet de kracht en wijsheid die je tegenkomt als je het gaat ‘spelen’. Als je er in gaat en vertrouwt op de weg, gaat er een wereld voor je open. Jouw wereld. Samen met Godelieve ben ik op reis gegaan en heb ik mezelf ten diepste mogen ontmoeten en daar ben ik intens dankbaar voor.’